Opel | Sustainable Mobility - Conventional Propulsion Systems
Opel Sustainability - e-Mobility

Elektromos mobilitás kompromisszumok nélkül

Ne aggódjon a hatótáv miatt. Olyan mobilitási megoldásokat kínálunk, amelyek folyamatosan továbbviszik az úton.

Csatlakozzon az elektromos hálózatra
Conventional Propulsion Systems - ecoFLEX Range

ecoFLEX modellválaszték

Kímélje a természetet, kímélje a pénztárcáját.

Az Opel ecoFLEX modellválasztékának megtekintése

ÚTON EGY ZÖLDEBB JÖVŐ FELÉ.

Az első olyan autó Németországban, amelyben alapfelszereltség a katalizátor; az első „háromliteres autó“ a világon; az első, Euro 4 károsanyag-kibocsátási normákat teljesítő dízel: mindig is élen jártunk a gazdaságosság és a környezetvédelem terén. Az előttünk álló út nemcsak az alternatív hajtásrendszerek és a fenntartható koncepciók hosszú távú fejlesztési folyamata, hanem a jelenlegi üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás rövid távú és folyamatos csökkentése.

 

E cél érdekében környezetbarát technikákat, például Start/Stop rendszert és motorméret-csökkentést alkalmazunk, és az üzemanyag-takarékos ecoFLEX® modellek széles választékát biztosítjuk.

Enlarge

BlueInjection technológia - nagyobb hatékonyság, alacsonyabb károsanyag-kibocsátás

A BlueInjection-rendszer csökkenti a dízelmotorok által kibocsátott nitrogén-oxidok (NOx) mennyiségét, megfelelve a szigorú Euro 6 normáknak. A BlueInjection-rendszer egy nem toxikus, szagtalan AdBlue-oldatot használ (més néven DEF - Diesel Exhaust Fluid), amit egy segédtartályból fecskendez a kipufogógázba annak érdekében, hogy a katalizátorban az NOx gázokat ártalmatlan vízzé és nitrogénné alakítsa.


Karbantartást nem igénylő Lean NOx Trap (LNT) technológia

Annak érdekében, hogy a hamarosan bevezetésre kerülő Euro 6-os előírásoknak megfelelő mértékben csökkentse a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátást, a Meriva 1.6 CDTI az úgynevezett Lean NOx Trap technológiát alkalmazza. A rendszer speciális katalizátora szivacsként tárolja a NOx-részecskéket az NOx csapdában. Ha a csapda eléri a maximális kapacitását, további, nagyon kis adagonként befecskendezett gázolajjal regenerálódik.


Enlarge

Spóroljon az üzemanyag-takarékos ecoFLEX modellekkel

A fenntarthatóság hosszú múltra tekint vissza az Opelnél. Ezért tudunk manapság sok intelligens és innovatív alternatívával előrukkolni. A leginkább üzemanyag-takarékos Opel modelljeinken megtalálja az ecoFLEX emblémát. Ezt azt jelenti, hogy ezeknek a járműveknek a legkisebb a fogyasztása és a CO2-kibocsátása az adott modellcsaládon belül.

 

Négyfajta hajtásrendszer áll rendelkezésre az Ön egyedi igényeinek és preferenciáinak kielégítésére. Széles ecoFLEX modellválasztékunkban üzemanyag-takarékos benzin, dízel, kombinált benzin/LPG és földgáz hajtású rendszerek szerepelnek.


Enlarge

A kevesebb több: méretcsökkentés

A méretcsökkentés elve meglehetősen egyszerű: végeztessük el egy kis motorral egy nagy motor munkáját. Valójában a dolgok ennél azért bonyolultabbak: ha túl nagy igényeket támasztunk egy motorral szemben, akkor hamar tönkremehet. Ennek elkerülése érdekében továbbra is legújabb technikát fogjuk alkalmazni. Például ECOTEC® motorjaink változó szelepvezérlése és szívócsonkja nagy teljesítményt biztosít, csekélyebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett.

 

Turbófeltöltős motorjaink a méretcsökkentés elvének újabb egyértelmű bizonyítékai: a súrlódásoptimalizált vezérművek, nátrium töltésű szelepek, rövidített dugattyúk és túltöltés funkció növeli a teljesítményt és a nyomatékot, miközben csökken a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.


Enlarge

Nyugalmi helyzetből mozgásba: a Start/Stop rendszer

Ez a nagy hatékonyságú technika, melynek előnyei elsősorban városban és araszoló forgalomban mutatkoznak meg, nagyon egyszerűen működik: dugóban vagy piros lámpánál a motor leáll, amikor Ön üresbe teszi a sebességváltót és felengedi a tengelykapcsoló-pedált. A továbbhaladáshoz csak nyomja le a tengelykapcsoló-pedált, és kapcsoljon fokozatba.

 

Biztonsági és kényelemi okokból a hőmérséklet-szabályozás, a szervokormány és a fékrásegítő aktív marad, amíg a motor ki van kapcsolva.


Fékezési energia visszanyerése

Valamennyi start/stop rendszerrel ellátott motorhoz tartozik egy speciális energiakezelő rendszer is, hogy kigurulás vagy fékezés közben visszanyerhető legyen a mozgási energia, biztosítva ezzel az akkumulátor optimális töltöttségét, illetve tovább csökkentve a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.


Enlarge

ecoFLEX vezetőtámogató rendszer

Az ecoFLEX Drive Assist funkció pontosan jelzi, hogy mikor érdemes takarékossági okokból sebességet váltani, de ennél többet is tesz. Megmutatja az éppen legtöbb energiát fogyasztó berendezést, valamint az előző 50 kilométer üzemanyag-fogyasztási előzményeit. Ehhez három almenü áll rendelkezésre a központi kijelzőn a műszerek között.