VÁLASSZA AZ OPEL GÁZÜZEMŰ LPG MODELLJEIT!

CORSA, ASTRA, MERIVA

Az Opel gázt ad: 2012-ben az Opel Magyarország a folyamatosan emelkedő üzemanyagárakra reagálva bevezette gyári LPG (cseppfolyós gáz) üzemű autóit. Az LPG üzem idén márciusban az Opel Corsa, Meriva és Astra modellcsaládokon mutatkozott be és júliustól rendelhetőek az Opel Insignia és Zafira Tourer LPG változatai is. Az LPG tartály úgy kerül beépítésre, hogy az eredeti benzintartály megmarad, így benzinnel és LPG-vel egyaránt használhó az autó. Ez azonban nem megy a rakodótér rovására: az LPG tartály a pótkerék vagy az autó padlója alatt kerül elhelyezésre. A két üzemanyagtartálynak köszönhetően a gépkocsik hatótávolsága akár az 1400 kilométert is elérheti. Az LPG átalakítást az Opel rüsselsheim-i üzemében végzik, így a vásárlók száz százalékig biztosak lehetnek benne, hogy az autóik maximálisan megfelelnek az Opeltől joggal elvárt magas minőségi és biztonsági előírásoknak. Az Opel gyári LPG átalakítása az utólagos beépítéshez képest számos további előnnyel jár: az LPG kapcsolója a középkonzolba integrált, az üzemanyagszint-jelző az éppen felhasznált üzemanyag szintjét jelzi, a gépkocsik hengerfeje az LPG üzem működéséből adódó magasabb hőmérsékletet is tűrő anyagokból kerül összeszerelésre, míg a két üzemanyagtartály okozta többlet terhelés miatt az autók megerősített hátsó felfüggesztést kapnak. Természetesen az Opel teljeskörű gyártói garanciát vállal az általa beépített technológiára. Szinte semmi sem ég a fölgáznál tisztában, ezért az LPG üzemű gépkocsik környezetbarát értékek hordozói. Közel tizenegy százalékkal alacsonyabb a széndioxid-kibocsájtás, mint benzin üzemű társaiknál, miközben alig keletkeznek porok vagy koromrészecskék.

2012. január 1-től egy jogszabályi változásnak köszönhetően az operatív lízing és nyílt végű pénzügyi lízing ÁFA-ja az üzleti célú felhasználás arányában visszaigényelhető, ezért a 3 és 5-ajtós LPG üzemű Corsa már nem csak a kisautó szegmensben érdekelteknek, hanem a kedvező üzemeltetési költségek miatt választott személyautó alapú kishaszongépjárműveket használó cégeknek is alternatívát kínál, mert az LPG bruttó ára kedvezőbb, mint a gázolaj nettó ára.

Az LPG üzem Corsán az 1.2 literes 85 lóerős, Meriván az 1.4 literes 120 lóerős, míg Astrán, Insignián és Zafira Toueren az 1.4 literes 140 lóerős benzinmotorra kerül beépítésre. A felsorolt személyautó modellek minden karosszériaváltozata rendelhető LPG változatban.

A Leaseplan Hungária Zrt. tartós bérlet ajánlata:

 

OPEL Corsa 1.2 LPG Selection, 5 ajtó, 80 LE

finanszírozás és teljes körű flottakezelés:

havi nettó 80 648 Ft-tól.*

OPEL Astra 1.4 Turbo 140hp LPG Selection, 5 ajtó, 140 LE

finanszírozás és teljes körű flottakezelés:

havi nettó 112 875 Ft-tól.*