Opel Insignia Country Tourer – Gyakran ismételt kérdések (GYIK)
Opel Insignia Country Tourer – Kezelőfelület és infotainment

Lássa a teljes képet

Az Insignia Country Tourer infotainment rendszereinek áttekintése.

Kattintson ide
Opel Insignia Country Tourer – Infotainment rendszer oktatóanyagok

Készen áll a tanulásra?

Oktatóanyagaink révén első kézből szerezhet tapasztalatokat az Insignia Country Tourer infotainment rendszerének jellemzőiről.

Kattintson ide a részvételhez

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

ÖN KÉRDEZ, MI VÁLASZOLUNK.

Minden új technika egyben új kihívás a felhasználónak. Bár az Insignia Country Tourer IntelliLink rendszere nagyon magától értetődő és ösztönösen kezelhető, felmerülhetnek kérdések, hogy miként lehet kihasználni a funkciókban rejlő valamennyi lehetőséget. Itt megtalálja a válaszokat a legtöbb kérdésére.

 

Csak kattintson rá az aláhúzott témára a válasz megtekintéséhez.

1. Audió

Hogyan válthatok az audióforrások között, pl. FM rádióról USB-re?

A RADIO gomb megnyomásával válthat a rendelkezésre álló rádióforrások között. A MEDIA gomb megnyomásával válthat a rendelkezésre álló médiaforrások között. Tipp: Alternatívaként kétujjas le/fel mozdulatot is végezhet az érintőpadon.

Hogyan keressek rá egy bizonyos rádióállomásra vagy médiacímre?

Válassza ki a megfelelő audióforrást. Majd érintse meg a "Böngészés" gombot a fő audióképernyőn egy bizonyos rádióállomás vagy médiacím megkereséséhez. Tipp: Alternatívaként érintse meg a fő audióképernyő közepét, vagy forgassa el a menügombot.

Miért nem férek hozzá a lejátszási listáimhoz vagy albumjaimhoz, ha Bluetooth®-kapcsolaton keresztül csatlakoztatok egy készüléket (pl. okostelefont)? Gond nélkül megy, ha ugyanazt a készüléket USB-n keresztül csatlakoztatom.

Bluetooth®-kapcsolaton keresztül hallgathat zenét, de nem férhet hozzá az olyan metaadatokhoz, mint a címek, albumok vagy lejátszási listák. Ennek a funkciónak a használatához USB-n keresztül csatlakoztassa a készüléket.

Miért nem jelenik meg a dal címe a kijelzőn, ha Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül hallgatok zenét pl. az okostelefonomról?

Ha a metaadatokat – mint például az előadó neve vagy a cím – szeretné megjeleníteni az infotainment képernyőn Bluetooth® zenelejátszás során, a készülékének támogatnia kell a BT standard AVRCP 1.3 profilt (vagy annak magasabb verziószámú változatát).

Miért nem hallom a zenét, amikor külső audiókészülék (pl. USB útján iPod) van csatlakoztatva?

A külső audiókészülék csatlakoztatása után kapcsoljon a megfelelő forrásra a MEDIA gomb megnyomásával. A külső készüléken tárolt fájlok számától függően az indexelés több másodpercet is igénybe vehet.

Hogyan tudok a csatlakoztatott készülék mappái között böngészni, pl. az USB meghajtón?

USB-n vagy SD-n keresztül csatlakoztatott készülékeken a böngésző funkcióval lehet böngészni a zenék között. A rendszernek nincs mappa nézete.

Hány mp3 fájlt támogat az infotainment rendszer?

Az infotainment rendszer 10 000 dalt támogat.

Hol választhatom ki a rádióállomást?

A rádióállomás kiválasztásához érintse meg a "Böngészés" gombot a fő audióképernyőn.

Hogyan tudom be-/kikapcsolni a TP-t (közlekedési program)?

A TP az audió menüben kapcsolható be/ki. Érintse meg a "Menü" gombot a fő audió képernyő jobb alsó részén.

Hol találom az automatikus tárolás funkciót?

Az automatikus tárolás funkciót a böngészés funkció váltotta fel, amelynek segítségével kiválaszthatja a kívánt rádióállomást az állomások listájáról.

Hogyan módosíthatom a hangszínbeállításokat?

A hangszínbeállításokat az audió menüben módosíthatja. Érintse meg a "Menü" gombot a fő audió képernyő jobb alsó részén. Beállítás után a kiválasztott hangszínbeállítások valamennyi forrásmódban érvényesülnek. Tipp: A hangszínbeállításokat elmentheti kedvencekként, hogy gyorsan válthasson közöttük.

Miért nem tudom kiválasztani a csatlakoztatott USB-készüléket a kormánykerék kezelőszerveivel vagy a kezelőpanelen?

Győződjön meg róla, hogy a csatlakoztatott USB-készüléknek van-e eszközneve (pl. "az én USB-meghajtóm").

3. Telefon

Hogyan csatlakoztathatom az okostelefonomat az infotainment rendszerhez Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül?

Ha az okostelefont BT-kapcsolaton keresztül az infotainment rendszerhez kívánja csatlakoztatni, érintse meg a "TELEFON" gombot a kezdőlapon, majd utána az "Eszköz párosítása" gombot. Győződjön meg róla, hogy a BT aktiválva van a telefonján.

Miért nem csatlakozik az okostelefonom az infotainment rendszerhez Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül?

Győződjön meg róla, hogy engedélyezve van a BT, és látható a telefonja. Az alábbi oldalon ellenőrizze, hogy telefonja kompatibilis-e az infotainment rendszerrel.

Miért látszik üresnek az okostelefonom névjegyzéke és híváslistája az infotainment képernyőn, ha Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül van csatlakoztatva?

A névjegyzék eléréséhez okostelefonjának támogatnia kell a PBAP (telefonkönyv-hozzáférési profil) Bluetooth® protokollt. Néhány telefon esetében a hozzáférést a névjegyzékhez és a híváslistákhoz engedélyezni kell a csatlakozáskor. Győződjön meg róla, hogy telefonja hozzáférési beállításai helyesek. Felhívjuk figyelmét, hogy a SIM-kártyán tárolt névjegyek nem jeleníthetők meg. A névjegyzék méretétől függően több percet is igénybe vehet a névjegyek feltöltése az infotainment rendszerbe. Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg frissíteni telefonja szoftverét.

Rendezhetem keresztnév és vezetéknév szerint az okostelefonomon lévő névjegyeket az infotainment rendszerben?

Az infotainment rendszer az Ön okostelefonjának beállításaival jeleníti meg a névjegyeket.

Miért nem játszható le az okostelefonom hangfelismerés funkciójával (pl. Siri) kiválasztott zeneszám, habár a telefonom Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül csatlakoztatva van?

Győződjön meg róla, hogy aktív audióforrásként a BT audio van kiválasztva. A BT audió beállítást a MEDIA gomb megnyomásával választhatja ki.

Hogyan tudom használni az okostelefonom hangfelismerő rendszerét (pl. Siri) az infotainment rendszerben, ha az Bluetooth®-kapcsolaton keresztül van csatlakoztatva?

Érintse meg az okostelefon szimbólumot a kezdőlapon. Így már használni tudja okostelefonja hangfelismerő rendszerét.

Miért nem látom az infotainment képernyőn az okostelefonomban az egyes nevekhez rendelt valamennyi telefonszámot, annak ellenére, hogy az okostelefonom csatlakoztatva van Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül?

A névjegyzékben szereplő nevekhez több telefonszám is hozzá lehet rendelve, pl. "magán", "munkahelyi" stb. Győződjön meg róla, hogy a névjegyzékben szereplő neveknél kategóriánként csak egy további telefonszám szerepeljen "egyéb", "másik" vagy hasonló megjelöléssel.

A Bluetooth®-kapcsolaton keresztül csatlakoztatott okostelefonom a jármű antennáját használja telefonáláskor?

A telefonhívások az okostelefon antennájánkeresztül mennek. Az SAP (SIM-hozzáférési üzemmód) nem támogatott.

4. Érintőképernyő

Hogyan javíthatok az érintőképernyő teljesítményén?

Az érintőképernyő nyomásérzékeny. Különösen húzó mozdulatok közben – pl. a kedvencek között böngészve – próbáljon nagyobb nyomást kifejteni az ujjaival.

Nehezen látom a kijelzőt – sötétben túl világos, nappal túl sötét. Hogyan tudom javítani a kijelző olvashatóságát?

A kijelző olvashatóságának javítása érdekében válthat az éjszakai mód, a nappali mód és az automatikus mód között a kezdőlapon található "BEÁLLÍTÁSOK" gomb megérintésével. Válassza ki a "Kijelző" pontot a beállítások menüből. Tipp: A legjobb eredmény érdekében válassza az automatikus módot.

5. Érintőpad

Hogyan tudom javítani az ujjmozdulatok érzékelését az érintőpadon?

Szánjon egy kis időt az érintőpad megismerésére. Lassan és egyenletesen mozgassa ujjait az érintőpadon.

Hogyan választhatok ki egy elemet a kijelzőn az érintőpaddal?

Az érintőpad segítségével vigye a mutatót a kívánt elemre, majd nyomja le kattanásig az érintőpadot. Az érintőpad megérintése nem indítja el a műveletet.

Miért nem tudok bizonyos elemeket az érintőpad mutatójával kiválasztani a kijelzőn?

Bizonyos elemeket – mint például az úti cél megadására szolgáló billentyűzetet és a telefonszámok hívására szolgáló számblokkot – nem lehet az érintőpad segítségével kiválasztani. Mindkét esetben használja az érintőpad kézírás-felismerőjét.

Hogyan változtathatom meg a mozgás irányát, amikor az érintőpadon többujjas mozdulatokkal listákat görgetek vagy a navigációs térképen mozgok?

Válassza ki a "BEÁLLÍTÁSOK" gombot a kezdőlapon, majd válassza ki az "Érintőpad" elemet a beállítások menüben. Itt megváltoztathatja a mozgás irányát a fel/le és balra/jobbra irányok között.

Hogyan növelhetem az érintőpad kézírás-felismerő teljesítményét?

Írjon kizárólag nagybetűvel, és próbáljon ki különböző írási sebesség beállításokat. Ez a beállítás a karakterfelismerő képernyőről is elérhető a beállítások ikon kiválasztásával és az "Írássebesség" gomb megnyomásával.

Hogyan tudom kiválasztani a javasolt karakterek egyikét a kijelzőn, ha kézírás-felismerő módban írok?

Ha a rendszer nem ismeri fel megfelelően az Ön által írt karaktert, kikeresheti a megfelelőt az alternatívák kiválasztására szolgáló listából. Az alternatívák között kétujjas, lefelé vagy felfelé irányuló mozdulattal böngészhet. A változtatások automatikusan érvényesülnek a következő karakter beírásának megkezdésekor. Nem kell megerősítenie választását.

Miért kapok hibaüzenetet, miután az érintőpadon kiválasztottam a kézírás-felismerés gombot?

Az érintőpad kézírás-felismerő funkciója csak akkor használható, ha lehetséges karakterek bevitele, pl. úti cél megadásakor vagy telefonszámok hívásakor. A kézírás-felismerőt ezen kívül betűrendbe rendezett listáknál is alkalmazhatja, hogy közvetlenül a kívánt betűhöz ugorjon.

Megadtam egy címet az érintőpadon keresztül. Hogyan indíthatom el a navigációt erre a címre?

A cím megadása után maradjon karakterkiválasztási módban, és nyomja le két ujjal az érintőpadot. Megkezdődik a cím keresése. Tipp: Nem kell megadnia a teljes címet.

Milyen többujjas mozdulatokat ismer fel az érintőpad?

Az érintőpad a következő többujjas mozdulatokat ismeri fel:

 

Az érintőpad a következő háromujjas mozdulatokat támogatja:

  • Függőleges háromujjas mozdulat: Kedvencek listájának megmutatása/elrejtése (1)
  • Vízszintes háromujjas mozdulat: Lapozás hátra/előre, lapozás a kedvencek listájában (2)

 

Az érintőpad a következő kétujjas mozdulatokat támogatja:

  • A főmenüben:

– Függőleges kétujjas mozdulat: Lapozás hátra/előre (3)

  • Listákban:

– Függőleges kétujjas mozdulat: Lista le/fel görgetése (4)

  • A navigációs térképen:

– Függőleges/vízszintes kétujjas mozdulat: Térkép mozgatása (5)

– Nagyítás/kicsinyítés kétujjas mozdulat: Térkép felnagyítása/lekicsinyítése (6)

  • Az audió menüben:

– Vízszintes kétujjas mozdulat: Ugrás a következő/utolsó dalra/rádiócsatornára (7)

– Függőleges kétujjas mozdulat: Rádió-/médiaforrás váltása (8)

Hogyan javíthatom a többujjas mozdulatok felismerését?

Próbálja meg ujjait egyszerre az érintőpadra helyezni, és ezután elvégezni a mozdulatot. Ha ujjai egymás után érnek az érintőpadhoz, pl. először a mutatóujj, majd utána a középső ujj, ez ronthatja a többujjas mozdulatok felismerését.

6. Hangfelismerés

A hangfelismerő nem mindig ismeri fel a parancsaimat. Hogyan javíthatok a hangfelismerő teljesítményén?

Próbáljon meg természetesen beszélni, ne túl gyorsan és ne túl hangosan. A hangfelismerés gomb megnyomása után várja meg a sípszót, és utána beszéljen.

Hogyan tudom megszakítani a hangutasítást az aktív hangfelismerés funkció működése közben, és parancsot adni anélkül, hogy meg kellene várni a hangutasítás végét?

Bármikor félbeszakíthatja a hangutasításokat a kormánykerék hangfelismerés gombjának megnyomásával. Várja meg a sípszót, és utána beszéljen.

Miért nem tudok zeneszámokat kiválasztani az okostelefonomról a hangfelismerő funkcióval, ha Bluetooth®-kapcsolaton (BT) keresztül van csatlakoztatva?

A zeneszámok kiválasztása hangfelismeréssel csak akkor működik, ha a külső médiaforrás (ebben az esetben az Ön okostelefonja) USB-n keresztül csatlakozik az infotainment rendszerhez. Médiacímeket azonban kiválaszthat az okostelefonja hangfelismerő funkciója (pl. Siri) segítségével. Kérjük válassza médiaforrásként a BT audió beállítást.

Miért nem érti meg a hangfelismerő rendszer az úti célra vonatkozó parancsomat?

Az úti cél hangfelismeréses megadásához be kell tartani az országfüggő beviteli sorrendet. Német nyelvű beállítások esetén: város, utcanév, és adott esetben házszám. További információt az infotainment rendszer kézikönyvében talál.

7. Műszerfal

Hogyan tudom megváltoztatni a műszerfali kijelzőn megjelenő információs oldalak számát?

Az egyes információs oldalak kiválasztását és kiválasztásának törlését a kormánykerékre telepített kezelőszervekkel végezheti el. A kormánykerék vezérlőpaneljén található balra nyíl gombbal váltson a "Beállítások" menüre, és válassza ki az "Információs oldalak" elemet.

8. Kedvencek

Mi tárolható kedvencként?

Szinte minden elem elmenthető kedvencként, pl. úti célok, telefonos elérhetőségek, lejátszási listák, rádióadók stb. Ha nem sikerül elmenteni egy elemet, üzenet jelenik meg.

Eltűnt a kedvencek listája. Hogyan tudom újra megjeleníteni?

Bizonyos menükben a kedvencek listája el van rejtve, hogy több hely maradjon. Bármikor megjelenítheti a kedvencek listáját, ha megérinti a nyíl gombokat a képernyő jobb alsó részén, vagy egy ujjmozdulattal felhúzza az interakciós sávot. Másik lehetőségként az érintőpadot is használhatja (háromujjas, felfele irányuló mozdulat). Tipp: Újra elrejtheti a kedvenceket az érintőképernyővel vagy az érintőpaddal.

Hogyan tárolhatok el egy új kedvencet?

Aktiválja a megfelelő alkalmazást, pl. a rádióállomások listáját vagy a telefonos névjegyzéket, és érintse meg hosszan a kívánt elemet, hogy új kedvencként elmentse az adott helyen. Egy rövid sípoló hang jelzi a sikeres mentést. Bizonyos esetekben ezen kívül ki kell választani egy bizonyos elemet is, pl. zeneszám címét, albumot, vagy egy címet a korábbi úti célok közül.

Hogyan tudom átnevezni, törölni vagy áthelyezni a kedvenceimet?

A kedvenceket átnevezheti, törölheti vagy áthelyezheti, ha a "BEÁLLÍTÁSOK" képernyőre lép, és kiválasztja a "Rádióbeállítások" elemet, majd a "Kedvencek kezelése" gombot.

9. Videó

Hogyan tudok videókat lejátszani külső készülékről, pl. az USB meghajtómról?

Csatlakoztassa a videókat tartalmazó készüléket az infotainment rendszerhez az USB-csatlakozón keresztül. Váltson a megfelelő forrásra a MEDIA gomb megnyomásával, és érintse meg a "Böngészés" gombot. Majd érintse meg a "Továbbiak" gombot az interakciós sávon a képernyő jobb alsó részén, és válassza ki a kívánt videót. Vegye figyelembe, hogy a videók csak akkor játszhatók le, ha be van húzva a kézifék.

Miért nem jelenik meg kép a videó lejátszásakor? A hangot hallom.

Győződjön meg róla, hogy be van húzva a kézifék.

10. Egyéb

Hogyan tudom módosítani a kezdőlapot, pl. átrendezni a megjelenített alkalmazások sorrendjét és helyzetét?

A kezdőlap átrendezéséhez nyomja meg hosszan az egyik megjelenített alkalmazás ikonját, amíg a kezdőlap átvált szerkesztési módba. Szerkesztési módban úgy rendezheti át az ikonokat az oldalon vagy a különböző oldalak között, hogy ujjával áthúzza az alkalmazás ikonját a kívánt helyre. A szerkesztési mód elhagyásához nyomja meg a "VISSZA" gombot.

Van mód a rendszeridő automatikus beállítására?

A rendszeridő konfigurálható úgy, hogy automatikusan beállítsa saját magát. Váltson a "BEÁLLÍTÁSOK" menüre, és válassza ki a "Dátum és idő" elemet.

Van az infotainment rendszernek olyan merevlemeze, amelyet média, pl. zene tárolására használhatok?

A rendszernek nincs média tárolására alkalmas merevlemeze. Ha gyorsan szeretne hozzáférni kedvenc dalaihoz, egyszerűen mentse el őket a kedvencek közé.

Hogyan kapcsolhatom ki az infotainment rendszert?

Nyomja meg hosszan a hangerőszabályzó gombot az infotainment rendszer kikapcsolásához. Egy óra jelenik meg a képernyőn. Tipp: a képernyőt a "BEÁLLÍTÁSOK", majd a "Kijelző" elem kiválasztásával is kikapcsolhatja.

Hogyan adhatok meg magánhangzóváltozatokat vagy egyéb karaktereket az érintőképernyő billentyűzetén, pl. egy "Ü" betűt az úti cél megadásához?

Nyomjon meg hosszan egy betűt az érintőképernyő billentyűzetén, amíg megjelenik egy további képernyő, amelyről kiválaszthatja a magánhangzóváltozatot és egyéb karaktereket. Pl. nyomja meg hosszan az "U" betűt az "Ü" betű kiválasztásához. Tipp: Úti cél megadásakor nem kell magánhangzóváltozatokat használni.

Hogyan tudom feloldani az infotainment rendszer zárolását a feloldókód nélkül?

Ha az infotainment rendszer le van zárva, és a feloldókód elveszett, a rendszer zárolását a helyi Opel márkakereskedés tudja feloldani.