Opel Insignia Country Tourer – Menetdinamika

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

TÉR, ELEGANCIA és teljesítmény.

Az Opel Insignia Country Tourer a legjobban bevált technikát alkalmazza olyan teljesítmény-, utazási- és kezelési csomagokkal, amelyek tervezésekor a vezetés minden szempontból igazi élménye volt a kitűzött cél.

 

Olvasson tovább, és tudjon meg többet a kiemelkedő Insignia Country Tourer menetdinamikájáról és műszaki újításairól, például a FlexRide futóműről, az adaptív 4x4 hajtásról és a hozzá illő sebességváltókról.

Enlarge

FlexRide futómű

Az Insignia Country Tourer kategóriavezető elektronikus futóművezérlésének vezetésimód-szabályozása valós időben reagál a változó körülményekre. Szélsőséges körülmények között a FlexRide rendszer automatikusan bekapcsolja a folyamatos lengéscsillapítás-szabályozást (CDC), hogy segítse a négycsatornás ABS, az elektromos fékerőelosztás, a kipörgésgátló és az ESP®Plus munkáját, ezáltal a kapható legbiztonságosabb aktív biztonságot kínálva.

 

Normál körülmények között Ön választhat a Sport, a Tour vagy a Normal beállítások közül, a vezetési stílust hangulatához igazítva. A Sport mód beállításainál megadhatja a saját igényeinek megfelelő beállításokat, így maximálisan testre szabhatja autója kezelését.

 

Ez a kimagasló intelligencia tökéletesen kiegészül az alváztervezéssel. A külön rendelhető HiPerStrut első felfüggesztés szinte teljes mértékben kiküszöböli a kormánykerékre visszaható nyomatékot a gyorsítás során, és megszünteti a bukkanókból és az útfelület egyenetlenségeiből származó nemkívánatos visszacsatolásokat. A több lengőkaros hátsó felfüggesztés ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a FlexRide rendszerhez. Az egész rendszer tökéletes egyensúlyban van az Ön biztonsága, kényelme és vezetési élményének biztosítása érdekében.


Enlarge

Elsőkerékhajtás vagy adaptív 4x4

Az Insignia Country Tourer fronthajtással vagy adaptív 4x4 változatban rendelhető, amely kiváló, teljes körű crossover teljesítményt nyújt. A maximális tapadás, stabilitás, és a kiemelkedő menetdinamika érdekében ez a rendszer nemcsak az első és a hátsó tengely között osztja meg automatikusan a nyomatékot, hanem a jobb és bal oldali hátsó kerekek között is.

 

Azoknak, akik a HiPerStrut első felfüggesztés műszaki kifinomultságára vágynak, a rendszer a 184 kW (250 LE) teljesítményt és 400 Nm nyomatékot kínáló, közvetlen befecskendezésű 2.0 Turbo ECOTEC® motorral együtt kapható.

 

Az adaptív összkerékhajtás teljesen össze van hangolva valamennyi adaptív FlexRide futóművel és az Opel Insignia Country Tourer többi dinamikus vezérlőrendszerével.


Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motorgeneráció

Az Insignia Country Tourer bemutatja az Opel benzinmotorok teljesen új generációját is. Az Euro 6 szabványnak megfelelő 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű (szikragyújtású közvetlen befecskendezésű) motor tiszta és takarékos 125 kW (170 LE) teljesítményt és akár 280 Nm nyomatékot kínál (túltöltéssel), amely osztályában a legjobbak közé tartozik. Kimagaslóan egyenletes gyorsulást és csendes teljesítményt tesz lehetővé már nagyon alacsony fordulatszámtól, nagy csúcsteljesítmény és kategóriájának egyik legcsekélyebb CO2-kibocsátása és fogyasztása mellett.

 

A nagy testvér, a 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motor nagy hatékonysággal 184 kW (250 LE) teljesítményt és akár 400 Nm nyomatékot fejt ki. Teljesítmény és nyomaték tekintetében így osztályában a legjobb, de akárcsak az 1,6 literes változat, ez a modell is új mércét állít fel a kifinomultság terén. Ezen kívül nyugodt, nagy nyomatéka tökéletesen illeszkedik az Insignia Country Tourer bármilyen úttal megbirkózó jelleméhez.


Dízelmotorok

Az Opel Insignia Country Tourertől kifinomultságra számíthat, függetlenül a választott üzemanyagtól. A crossover Insigniát két rendkívül modern, kifejezetten csekély károsanyag-kibocsátású és szerény fogyasztású dízelváltozat hajtja, minimális zajjal és maximális hatékonysággal. A nagy teljesítményű 2.0 BiTurbo CDTI szuperhatékony 143 kW (195 LE) teljesítményt és 400 Nm nyomatékot kínál ikerturbós rendszerének köszönhetően, amelyből vagy mindkettő, vagy csak az egyik turbó működik a mindenkor maximális hatékonyság érdekében. A 2.0 CDTI sem mondható lomhának: 120 kW (163 LE) teljesítményét akár 350 Nm nyomatékkal kombinálja (380 Nm túltöltéssel). Mindkettő a rendkívül hatékony és kompakt Opel hatfokozatú automatikus sebességváltóval kapható. Ha a kézi sebességváltókat részesíti előnyben, az Euro 6 szabványnak megfelelő 2.0 CDTI 125 kW (170 LE) teljesítménnyel és BlueInjection technikával egy rendkívül tiszta alternatívát testesít meg.


Enlarge

ecoFLEX technológia

Ön aktívan szeretné csökkenteni a légszennyezést, akárcsak mi. A jó hír az, hogy az ecoFLEX technika jóvoltából megteheti ezt új Opel Insignia Country Tourerével. Az Euro 6 szabványnak megfelelő 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű és a 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motorok, illetve a 120 kW (163 LE) teljesítményű 2.0 CDTI motor Opel start/stop rendszere nullára csökkenti a károsanyag-kibocsátást azáltal, hogy leállítja a motort, ha megáll az autó.


Enlarge

Sebességváltók

Valamennyi Opel Insignia Country Tourer sebességváltója hatfokozatú. Az automatikus sebességváltók ActiveSelect® funkciója lehetővé teszi a szekvenciális váltást. A hatfokozatú kézi sebességváltókat a súrlódás csökkentésére és a váltás pontosságára optimalizálták. A sebességváltók optimális felépítése és pontossága nyugodtabbá, gazdaságosabbá és élvezetesebbé teszi a vezetést.


1:

Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 5,7–11,5, városon kívül 3,8–6,6, vegyes használatban 4,5–8,4; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 119–197.

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).