Előző
 • Opel Inisgnia Country Tourer - Statikus kanyarvilágítás

  Statikus kanyarvilágítás

  90 fokkal jobbra vagy balra irányítja a fényt, hogy Ön jobban lássa, mi várja a sarkon túl.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Dinamikus kanyarvilágítás

  Dinamikus kanyarvilágítás

  A fényszórók akár 15 fokkal is elfordulnak a kanyarban. A kormányzási szög és a sebesség aktiválja.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Távfényszóró-asszisztens

  Távfényszóró-asszisztens

  Ha más járműveket észlel elöl, a HBA automatikusan tompított fényszóróra vált.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Esőlámpa

  Esőlámpa

  Csapadékos időben javítja a látási viszonyokat; az ablaktörlő vagy az esőérzékelő hozza működésbe.

 • Opel Inisgnia Country Tourer - Autópálya-világítás

  Autópálya-világítás

  Magasabbra emeli, fényesebbre állítja, és akár 140 méterre is kiterjeszti a fénycsóvát anélkül, hogy más vezetőket elvakítana.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Országúti világítás

  Országúti világítás

  A szokásosnál szélesebb és fényesebb, 70 méteres fénycsóvát vetít, mások elvakítása nélkül.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Városi világítás

  Városi világítás

  Szélesebbre teríti szét, és alacsonyabbra irányítja a fénycsóvát. A jármű sebessége és az utcai közvilágítás együttesen aktiválják.

  Opel Inisgnia Country Tourer - Gyalogoszóna-világítás

  Gyalogoszóna-világítás

  A megszokottnál szélesebb fénycsóvával (plusz 8 fok balra és jobbra egyaránt) megvilágítja az esetleges veszélyforrásokat.

Következő

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

Uralom COUNTRY TOURER STÍLUSBAN.

Miért kockáztatna? Az Opel Insignia Country Tourer legújabb generációs vezetőtámogató rendszerei teljesen új és valódi értelmet adnak a gondtalan vezetésnek.

Adaptív fényszórórendszer (AFL+)

Az Opel Insignia Country Tourer adaptív fényszórórendszerrel kapható, amely az egyik legfejlettebb világítóberendezés a középkategóriában.

 

A formás bi-xenon fényszórók mozgó elemei automatikusan igazodnak a változó vezetési körülményekhez, ezáltal Ön biztonságosabban és nyugodtabban vezethet. A különböző funkciók optimálisan világítanak minden vezetési helyzetben, így a rendszer a rögzített fényszóróknál akár 90%-kal jobban megvilágítja az utat –a többi vezető elvakítása nélkül.

 

Az AFL+ nagymértékben javítja a látási viszonyokat a lágyan ívelő és az éles kanyarokban is, ezáltal jelentősen nő az éjszakai vezetés biztonsága. És sokkal kényelmesebb is.


Opel Eye: jelzőtábla-figyelő, sávelhagyásjelző, követésitávolság-jelző és ráfutásra figyelmeztető

Az Insignia Country Tourer kategóriavezető elektronikus futóművezérlésének vezetésimód-szabályozása valós időben reagál a változó körülményekre. Szélsőséges körülmények között a FlexRide rendszer automatikusan bekapcsolja a folyamatos lengéscsillapítás-szabályozást (CDC), hogy segítse a négycsatornás ABS, az elektromos fékerőelosztás, a kipörgésgátló és az ESP®Plus munkáját, ezáltal a kapható legbiztonságosabb aktív biztonságot kínálva.

 

Az Opel Insignia Country Tourer jelzőtábla-figyelő rendszere (TSA) valós időben tájékoztatja a vezetőt a közlekedést korlátozó táblákról, és értesíti arról, hogy azok meddig vannak érvényben. A kamera felismeri a sebességkorlátozásokat, valamint az előzést tiltó jelzéseket, és azonnal megjeleníti őket, illetőleg a korlátozások végét is jelzi.

 

A kamera figyeli a közlekedési sávok felfestését is a sávelhagyásjelző rendszer (LDW) számára, amely azonnal működésbe lép, ha az autó irányjelzés nélkül lép át egy sávelválasztó vonalon. A vezetőt azonnal figyelmezteti egy hangjelzés és a műszerfalon megjelenő jelzés.

 

A követésitávolság-jelző (FDI) folyamatosan mutatja a műszerfalon az elöl haladó jármű távolságát, így segít elkerülni a ráfutásos ütközéseket. A ráfutásra figyelmeztető (FCA) akkor aktív, ha az autó legalább 40 km/h sebességgel halad; ütközésveszély esetén látható és hallható figyelmeztetést ad ki.


Enlarge

Alkalmazkodó sebességtartó automatika (ACC)

A radarérzékelő gázadással és fékezéssel fenntartja az utazási sebességet és a megadott követési távolságot. Az elöl haladó járműhöz képest tartandó követési távolság a kormányon elhelyezett vezérlővel beállítható. Ha a radarérzékelő elöl járművet érzékel a sávban, bekapcsolódik egy zöld jelzés. Ha Ön túl gyorsan közeledik az elöl haladó járműhöz, a rendszer vizuális és akusztikus figyelmeztetést ad ki és működésbe hozza a fékeket, az automatikus sebességváltós autót szükség esetén megállítja. Ez azt jelenti, hogy a jármű minden sebességnél ellenőrzés alatt tartható.


Enlarge

Oldalsó holttérfigyelő (SBZA)

Ön nem tudja egyszerre mindenen rajta tartani a szemét, ezért az Insignia Country Tourer radar alapú oldalsó holttérfigyelővel (SBZA) rendelkezik. Ez folyamatosan figyeli azt a kritikus, 3,5 méter széles „vakfoltot” a jármű mindkét oldalán, amely az oldalsó visszapillantó tükröktől hátrafelé, kb. 5 méteres távolságig tart. Ha veszélyt érzékel, egy LED-es szimbólum villan fel az adott oldali külső tükörben.


Enlarge

Hátsó keresztforgalom-figyelő (RCTA)

Ha valaha forgalomba kell kitolatnia, azonnal megtapasztalja, milyen hasznos a hátsó keresztforgalom-figyelő (RCTA). Radarral érzékeli akár 20 méteres körzetben is az Ön számára a kitolatáskor nem látható járműveket, 90 fokos szögben a jármű bal vagy jobb oldalától. Ha közeledő járművet érzékel, figyelmeztető jelzés jelenik meg a tolatókamera kijelzőjén, és hangjelzés is megszólal az adott oldalon.


Enlarge

Sávelhagyásjelző (LCA)

A hátulról gyorsan közeledő járművek bármilyen helyzetben veszélyesek lehetnek, de előzéshez történő sávváltás közben különösen. A körülbelül 70 méteres hatótávval rendelkező radar az adott oldali külső visszapillantó tükrön található jel villogásával figyelmeztet a párhuzamos sávban gyorsan közeledő járművekre.