Új Opel Meriva – Ergonómia

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

Az ergonómia Önről szól.

Az AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) egy német egészségügyi szervezet, amely meghatározta az autóülések ortopédiai követelményeit. Olyan mély benyomást tett rájuk az Opel Meriva, hogy az egész autó megkapta tekintélyes tanúsítványukat. Az ajtók egyszerűségétől és kényelmétől kezdve az autó belsejének egyszerű és könnyű átrendezhetőségén át az egyedi FlexFix® kerékpárszállítóig minden az Ön igényeit szolgálja az Opel Merivában.

Enlarge

FlexDoors® rendszer

Könnyű a be- és kiszállás. Az ülések néhány másodperc alatt átrendezhetők. Az Opel Meriva zsenialitása abban rejlik, ahogy fogadja Önt, és ahogy azon van, hogy Ön minden úton jobban érezze magát. Vegyük példának a FlexDoors® rendszert.

 

A 84 fokban nyíló hátsó ajtók például sokkal könnyebbé teszik a gyermekülések beszerelését, valamint a gyermekek beültetését és kiemelését. Ezen kívül nincs ajtó az első és a hátsó ülések között, így biztosítva a gyorsabb és jobb szülői felügyeletet.

 

További előnyök:

 • Be- és kiszállás a tető legmagasabb pontjánál, és emiatt sokkal kényelmesebb.
 • A hátsó ajtók 84 fokos nyílásszöge természetes és ergonomikus testmozdulatot tesz lehetővé be- és kiszállás közben, amit a B oszlopon elhelyezkedő nagy kapaszkodó is segít.
 • Könnyebb a beszállás a szűk parkolóhelyeken, mivel nem kell kicsavarodni a félig nyitott ajtó körül.
 • A négy nyitási szakasznak köszönhetően jobban szabályozható az ajtók kinyitása szűk helyen.
 • A FlexDoors® rendszer megkönnyíti a be- és kipakolást, például bevásárláskor vagy szokatlan terhek szállításakor.
 • A B oszlop alsó részében elhelyezkedő lámpa megvilágítja a földet az autó mellett, további kényelmes biztonsági jellemzőként.
 • Végül a FlexDoors® rendszer megkönnyíti a hozzáférést a FlexSpace® rendszerhez, még egyszerűbbé téve az autó belső terének átalakítását.

 

Ezen kívül számos előnye van a hátsó tolóajtókkal szemben. Az egyik legnyilvánvalóbb, hogy a tolóajtók korlátozzák a hátsó tengely szélességét, ami végső soron kihat a kezelhetőségi jellemzőkre is. További különbség, hogy a tolóajtók mozgatásakor az ajtó egész súlyával meg kell birkóznunk, ami igazi nehézség lehet, ha lejtőn állva kell őket kinyitni vagy bezárni.


Enlarge

FlexSpace® ülésrendszer

Ha Ön a spontaneitás híve, értékelni fogja a FlexSpace® rendszert. Az Opel Meriva ugyanolyan spontán, mint Ön. Nagyon jó érzés tudni, hogy a belső teret mindig terveinek megfelelően rendezheti be. Mi történik, ha változnak a tervek? Nálunk ez sem gond. Akár öt személynek van szüksége ülésekre, akár az ömlesztett árunak a helyre, az Opel Meriva mindenre megoldást jelent, mégpedig egyetlen ülés eltávolítása nélkül.

 

 • A szélső hátsó ülések egyetlen művelettel hátrafelé és befelé csúsztathatók, ezzel a négyüléses elrendezésben fényűzően tágas lábteret és vállteret hozhatunk létre
 • Egyetlen érintéssel lehajtható az utastérből vagy a csomagtérből
 • Nincs szükség a fejtámaszok kiszerelésére
 • Sík raktérpadló, amely akár 1500 literes tárolóhelyet kínál

Enlarge

Több irányban állítható ergonomikus AGR ülések / magas üléspozíció

A megfelelő üléspozíció a hátproblémák megelőzésének legjobb módja. Ezért az Opel Meriva opcionális, a német AGR (Egészséges Hát Munkacsoport), egy ergonómiai kiválósági központ által tanúsított vezetőoldali/utasoldali első ergonomikus AGR üléseket kínál. A széleskörűen beállítható, például deréktámasszal és üléspárna-hosszabbítással ellátott ergonomikus AGR üléseken egyedi kényelmi igényeinek megfelelően, tökéletesen beállíthatja üléspozícióját. Kaphatók csak vezetőnek, illetve a vezetőnek és az első utasnak is.

 

Magas üléspozíció

Az Opel Merivában magasan foglalhat helyet, így nagyszerű kilátása nyílik előre és hátrafelé is, és kényelmesen szemlélheti a világot. Ezek az ülések teszik lehetővé a legnagyobb hosszirányú és magassági beállítást ebben az osztályban. A dönthető és teleszkópos kialakítású kormányoszloppal kombinálva ez azt jelenti, hogy mindenki megtalálhatja a számára tökéletes vezetési helyzetet.


Enlarge

FlexFix® hátsó szállítórendszer

A kerékpárszállítás legkényelmesebb módjának neve egyszerűen FlexFix®. A hátsó lökhárítóból húzható ki, és két, akár 29 colos kerékméretű és 1203 mm tengelytávú kerékpár szállítható vele. Egyedül csak az Opelnél kapható – a parkolóradarral együtt is működik, és felrakodáskor attól sem kell félni, hogy meghúzódik a hátunk. Tárolóhelyet is megspórol a házban vagy garázsban, és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, különösen a tetőre szerelt kerékpártartókkal összehasonlítva. Egyszerű, de nagyszerű.