Új Opel Meriva – Elegáns hatékonyság

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

Ihletett teljesítmény és gazdaságosság.

Euro 6-os benzin- és dízelmotorok, plusz a gyárilag beszerelt, előnyös LPG változatok várják, hogy elvihessék Önt élete utazásaira. A sima, jól kezelhető és gazdaságos motorok választéka újradefiniálja a kifinomultság fogalmát az egész kategóriában.

Enlarge

Opel Meriva ecoFLEX

Vannak olyan autósok, akik a környezet védelmét mindennél fontosabbnak tartják. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor az Opel igazán jó választás. Az Opel Meriva 81 kW (110 LE) teljesítményű, start/stop rendszerrel felszerelt 1.6 CDTI ecoFLEX motorja a CO2-kibocsátást mindössze 99 g/km értékre csökkenti, és ezzel a leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb módját kínálja az Opel Meriva élvezetének.


Enlarge

Benzin- és LPG-motorok

Az Euro 6-os szabványnak megfelelő benzin- és LPG motorok teljes választéka is egyértelműen jelzi, milyen tiszták és hatékonyak ezek a motorok. A legújabb motortechnika és az alapfelszereltséghez tartozó start/stop rendszer jelentős mértékben hozzájárult a fogyasztás csökkentéséhez, és valamennyi benzinmotorhoz kapható, az 1.4 Turbo LPG kivételével.


Ehhez illően az Opel Merivának is van speciálisan kalibrált, hatfokozatú automata sebességváltója az 1.4 Turbo motor mindkét, 88 kW (120 LE) és 103 kW (140 LE) teljesítményű változatához. Alternatívája, a kompakt hatfokozatú manuális sebességváltó minden váltást éppen a megfelelő mértékben tesz könnyebbé és élvezetesebbé.

 

A cseppfolyós földgáz kedvezőbb ára mellett az LPG modell további előnyei közé tartozik, hogy tetszés szerint lehet a benzines üzemmódról gázra váltani, és hogy körülbelül 960 km-re nő a maximális hatótávolsága benzin és LPG vegyes használata esetén.


Enlarge

Új dízelgeneráció

Az Opel Meriva 1.6 CDTI dízelmotorjai újabb lépést tesznek előre az Opel új motorgenerációján belül.

 

A teljes egészében alumíniumból készült konstrukció eleget tesz az Euro 6 szabvány valamennyi követelményének. A nitrogén-oxid (NOX) kibocsátás csökkentését a tiszta NOX technika (LNT) alkalmazásával sikerült elérni, amely nem igényel karbantartást, és nincs szükség hozzá extra folyadéktartályra.

 

A motorkínálat további figyelemreméltó jellemzője a szokatlanul csendes és vibrációmentes járás. Az új generáció turbólyuktól mentes teljesítménye is lenyűgöző. A 100 kW (136 LE) teljesítményű és 320 Nm nyomatékú 1.6 CDTI kategóriájában új mércét állított fel, és ez a tény jelentős mértékben hozzájárul az Opel Meriva kiváló általános vezetési teljesítményéhez és karakteréhez. A 70 kW (95 LE) és a 81 kW (110 LE) változatok új mércét állítanak fel a kis fogyasztás és csekély károsanyag-kibocsátás terén. Minden 1.6 CDTI motor Start/Stop rendszerrel van felszerelve.


Enlarge

Start/Stop rendszer

Az álló autóban járó motor üzemanyagot fogyaszt és CO2-t bocsát ki. Az Opel Start/Stop rendszere automatikusan leállítja a motort, amikor a gépkocsi megáll, A motor azonnal újraindul, amint a kuplungpedálra lép a járművezető.1:

Fogyasztás (l/100 km): városban 4,1–9,5, városon kívül 3,6–5,7, vegyes használatban 3,8–7,1; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 99–166.

 

1.4 LPG: fogyasztás (l/100 km): városban 9,7–9,8 (7,8), városon kívül 5,9–6,1 (4,7–4,8), vegyes használatban 7,3–7,4 (5,8–5,9). CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 119–121 (137–139). LPG üzemmód (benzines üzemmód).

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).