Opel Insignia Sports Tourer – Kezelőfelület és infotainment
Opel Insignia Sports Tourer – Infotainment oktatóanyagok

Készen áll a tanulásra?

Oktatóanyagaink révén első kézből szerezhet tapasztalatokat az Insignia Sports Tourer infotainment rendszerének jellemzőiről.

Kattintson ide a részvételhez
Opel Insignia Sports Tourer – Infotainment GYIK

Kérdése van?

Ugorjon az Insignia Sports Tourer infotainment rendszerének funkcióira vonatkozó Gyakran Ismételt Kérdésekhez (GYIK) a válaszokért.

Nézze meg a Gyakran Ismételt Kérdéseket (GYIK)

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

LÁSSON TISZTÁBBAN.

Kijelzők, amelyek pontosan azokat az információkat jelenítik meg, amelyekre Önnek szüksége van, mindezt egyértelműen, egyszerűen és könnyen érthetően, és kezelőelemek, amelyek segítségével Ön ösztönösen vezérelheti járművét – az Insignia Sports Tourer kezelőfelülete (HMI) könnyebbé és élvezetesebbé teszi a vezetést.

Enlarge

Kormánykerékre telepített kezelőszervek

Az opcionális kezelőszervekkel ellátott kormánykereket nemcsak megfogni jó érzés, hanem jól is néz ki. Tekintse meg a króm díszítések és a remek ergonómia kombinációját. Úgy tervezték, hogy a vezetőnek ne kelljen levennie szemét az útról.


Enlarge

3,5 colos vezetőtájékoztató kijelző

A belépő szintű 3,5 colos monokróm képernyő a bizonyíték arra, hogy semmi sem alapszintű az Insignia Sports Tourerben. Ez kijelzi Önnek a fedélzeti számítógép információit, például a fogyasztást, az utazási információkat és a vezetőtámogató rendszerekkel kapcsolatos tudnivalókat.


Enlarge

4,2 colos vezetőtájékoztató kijelző

A 4,2 colos színes kijelző megjeleníti a szokásos fedélzeti számítógép információkat, ezen kívül audiorendszer vezérléssel, telefonfunkciókkal, navigációval és az Ön összes egyéb kedvenc funkciójához való hozzáféréssel egészül ki. Könnyen vezérelhető a kormánykerékre telepített kezelőszervekkel.


Enlarge

8 colos vezetőtájékoztató kijelző

Nagy, áttekinthető, színes, és tele van információval – ismerje meg a kormánykerék mögött elhelyezkedő nyolccolos, nagy felbontású vezetőtájékoztató kijelzőt. Úgy fejlesztették ki, és helyezték el, hogy az információ, a kommunikáció és a vezérlés minden vonatkozását közvetlenül, szavakban és grafikusan is átadja. Tour módból Sport módra kapcsoláskor digitálisról analógra vált a kijelző, és közvetlen információkat jelenít meg a járműrendszerekről.


Enlarge

R300 rádió

Mennyi információt szeretne? A belépő szintű R300 színes rádió 4,2 colos színes információs kijelzőt, hét hangszórót és 25 előválasztási lehetőséget kínál. Az aux-in bemenet és az USB az alapfelszerelés. 4x20 W teljesítményű kimenet, hat hang-előbeállítás, valamint sebességfüggő hangerő- és basszusszabályozás.


Enlarge

R400 Bluetooth®-kapcsolattal

Az R400 az R300 jellemzőin felül kormánykerékre telepített vezérlőszervekkel és Bluetooth®-kapcsolattal szolgálja a hangvezérléssel párosított telefonkihangosítást és a zenelejátszást. Ha Önnek bonyolult vagy zsúfolt a naptára, a rendszer megad mindent ahhoz, hogy Ön naprakész legyen és a helyzet ura maradhasson.


Enlarge

IntelliLink Touch R700

Hello IntelliLink! A Touch R700 IntelliLink rendszer lehetővé teszi mindazon funkciók integrálását közvetlenül az Insignia Sports Tourer felhasználói felületére, amelyeket Ön a leggyakrabban használ az okostelefonjáról vagy a táblagépéről. Így ezek a funkciók a 8 colos színes érintőképernyőről

 

Az érintőképernyő akár nyolc alkalmazást is kínál képernyőnként, kényelmes ’Vissza’ vagy ’Kezdőlap’ gombbal lehet visszatérni a kezdőlapra. A képernyők száma az Ön által megadott adatoktól függ. Egy alkalmazástálca segítségével egyik alkalmazástól a másikhoz ugorhat anélkül, hogy vissza kellene térnie a kezdőlapra. A kezdőlapot is pontosan a saját ízlésének megfelelően konfigurálhatja. Akár 60 konfigurálható kedvencet, zenét, telefonszámot stb. tárolhat könnyedén, és ugyanilyen könnyen érheti el vagy távolíthatja el őket.

 

Hangfelismeréssel is rendelhető, de lehetőség van a középkonzol alsó részére felszerelt érintőképernyő használatára is a rádióállomások váltásához, a kedvencek megadásához és telefonhívások indításához. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az infotainment négy különböző módon vezérelhető: hanggal, a kormánykerékről, érintőképernyőn keresztül vagy kézírás-felismerésre képes opcionális érintőpaddal. Öné a választás.

 

Az okostelefon-modelltől függően felolvassa a beérkező SMS-eket, és gombnyomásra elküld előre megírt válaszokat.

 

Egyébként a technikán túl maga a rádió is kiváló. Lenyűgöző a hangminőség. USB, aux-in bemenet, hangvezérlés minden forráshoz, továbbá telefon-kihangosítás Bluetooth® útján, és telefon alapú hangfelismerés tartozik hozzá. A DAB/DAB+ és a DMB-R külön rendelhető.


Enlarge

IntelliLink Navi 900

A Navi 900 IntelliLink ugyanúgy integrálja Bluetooth® útján az okostelefont, mint a Touch R700 IntelliLink, de csúcsminőségű navigációval kiegészítve. A térképen kétdimenziós és háromdimenziós megjelenítés között lehet váltani, a folyamatos nagyítás és görgetés egyértelmű orientációt nyújt.

 

Tapasztalni fogja, hogy gyerekjáték az úti cél megadása. Kezelheti a 8 colos színes érintőképernyőről, adhat hangutasításokat (pl. „London, Main street 22”), vagy használhatja a könnyen elérhető helyen, a sebességváltó mögött található opcionális érintőpadot is. A képernyőn az okostelefonokon és táblagépeken használatos egy-, két- vagy háromujjas mozdulatokkal vezérelheti a kurzort, és választhat ki bármely elemet. Az érintőpadnak kézírás-felismerő funkciója is van úti célok vagy telefonszámok megadásához. Bármelyiket is válassza, a vezérlés ösztönös, és minimálisan vonja el a figyelmet.

 

A belső flash-memóriának köszönhetően gyorsan elérhetők a navigációs adatok, a dinamikus navigáció pedig RDS-TMC rendszeren, illetve Nagy-Britanniában és Franciaországban az ennek megfelelő fizetős rendszereken keresztül hozzáférhető. Könnyű kényelmesen böngészni a közlekedési hírek között, mivel azok teljes terjedelemben olvashatók a képernyőn, és megjelennek a térképen is. A rendszer pontossága lehetővé teszi az eligazodást az autópálya sávjai között is.

 

Látni fogja, hogy az audiórendszert és a hangrendszert vezérlő funkciók megfelelnek a Touch R700 IntelliLink színvonalának, ami azt jelenti, hogy opcionálisan elérhető a DAB/DAB+ és a DMB-R, valamint az opcionális CD-lejátszó.


Enlarge

BOSE® hangrendszer

A felsőbb kategóriájú IntelliLink Touch R700 és IntelliLink Navi 900 rendszerekhez választhatja a speciális kialakítású BOSE® hangrendszer által nyújtott prémium szintű luxust. Ezzel 8 kiváló minőségű hangszóró jár a Sports Tourer és az 5 ajtós modellekhez, és 9 hangszóró a 4 ajtós változathoz. 4x25 W és 2x50 W teljesítménykimenet áll rendelkezésre, BOSE® digitális hangprocesszorral a koncerttermi tisztaság és a térhatású hangzás érdekében. Egyik nagy előnye, hogy Ön maga állíthatja be a hang egyensúlyát a 6 sávos grafikus hangszínszabályozó segítségével.