Opel Insignia Sports Tourer – Menetdinamika

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

TÉR, ELEGANCIA ÉS TELJESÍTMÉNY.

Az Opel Insignia Sports Tourer a legjobban bevált technikákat alkalmazza, olyan teljesítmény-, utazási- és kezelési csomagokkal, amelyeknek tervezésekor a minden szempontból igazi vezetési élmény volt a kitűzött cél.

 

Tovább olvasva tudjon meg többet a kiemelkedő Insignia Sports Tourer menetdinamikájáról és technológiai újításairól, például a FlexRide futóműről, az adaptív 4x4 meghajtásról és a hozzá illő sebességváltókról.

Enlarge

FlexRide futómű

Az Insignia Sports Tourer kategóriavezető elektronikus futóművezérlésének vezetésimód-szabályozása valós időben reagál a változó körülményekre. Szélsőséges körülmények között a FlexRide rendszer automatikusan bekapcsolja a folyamatos lengéscsillapítás-szabályozást (CDC), hogy segítse a négycsatornás ABS, az elektromos fékerőelosztás, a kipörgésgátló és az ESP®Plus munkáját, ezáltal a kapható legbiztonságosabb aktív biztonságot kínálva.

 

Normál körülmények között Ön választhat a Sport, a Tour vagy a Normal beállítások közül, a vezetési stílust hangulatához igazítva. A Sport mód beállításainál megadhatja a saját igényeinek megfelelő beállításokat, így maximálisan testre szabhatja autója kezelését.

 

Ez a kimagasló intelligencia tökéletesen kiegészül az alváztervezéssel. A külön rendelhető HiPerStrut első felfüggesztés szinte teljes mértékben kiküszöböli a kormánykerékre visszaható nyomatékot a gyorsítás során, és megszünteti a bukkanókból és az útfelület egyenetlenségeiből származó nemkívánatos visszacsatolásokat. A több lengőkaros hátsó felfüggesztés ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a FlexRide rendszerhez. Az egész rendszer tökéletes egyensúlyban van az Ön biztonsága, kényelme és vezetési élményének biztosítása érdekében.


Enlarge

Adaptív 4x4

Az Opel Insignia Sports Tourer kiváló útfekvését tovább javítja a szükség esetén rendelkezésre álló összkerékhajtás. A maximális tapadás, stabilitás, és a kiemelkedő menetdinamika érdekében a nyomaték megosztása nem csak az első és hátsó tengelyek között automatikus, hanem a jobb és bal oldali hátsó kerekek között is. Az opcionális Super-Sport futómű (Sport és Cosmo esetén, egyes motorokkal) Opel-fejlesztésű HiPerStrut első tengelye elszigeteli a kormányművet a nagy motornyomaték negatív hatásaitól. Ezenkívül nagy teljesítményű Brembo féket és feszesebb, ültetett futóművet is kínál.

 

Az adaptív összkerékhajtás szervesen kapcsolódik az Opel Insignia Sports Tourer többi dinamikus vezérlőrendszeréhez. Ezért sokkal sportosabban is reagál a „Sport” üzemmód bekapcsolásakor.

 

Az Insignia Sports Tourer továbbfejlesztett 4x4 rendszere nemcsak a nagy teljesítményű, 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű benzinmotorokkal, hanem a kiváló hatékonyságú, 120 kW (163 LE) és 125 kW (170 LE) teljesítményű 2.0 CDTI motorhoz, illetve a 143 kW-os (195 LE) 2.0 BiTurbo CDTI motorhoz is kapható.


A legmodernebb erőátviteli rendszerek

Egyenletes és mindig rajtra kész erőt ígérünk magas fogyasztás vagy magas károsanyag-kibocsátás nélkül. Az Insignia Sports Tourer számára az Opel mérnökei egy sor olyan hajtóművet alkottak, amelyek a továbbfejlesztett technológiával és futóművel együtt a tiszta, takarékos és zöld üzemmód új dimenziójába repítik el Önt.


Benzinmotorok

Valami igazán különlegeset keres? Tiszta energiát minden napra, amely a pénztárcáját is kíméli? Akkor próbálja ki az Euro 6 szabványnak megfelelő 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű változatot. A szupertiszta és hatékony benzinmotorok új generációjának első tagjába 125 kW (170 LE) teljesítmény van belesűrítve. És ha ez nem lenne elég, a színfalak mögött várakozik a nagy testvér, a 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motor 184 kW (250 LE) teljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal. Mindkét változat racionálisan biztosítja a megfelelő teljesítményt, csökkentett fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett. Mint ahogyan az 1,8 literes változat is, de még inkább a 103 kW (140 LE) teljesítményű, Euro 6-os besorolású 1,4 literes Turbo motor. Ez is kapható gyárilag beszerelt csekély költségű, cseppfolyós gázüzemű (LPG) hajtással kombinálva. A teljes választék mindenkinek, mindenhol kínál valamit. Valami jót.


Dízelmotorok

Továbbfejlesztett dízelmotorok teljes választéka tesz eleget valamennyi teljesítményigénynek 81 kW (110 LE) és 143 kW (195 LE) között. A 125 kW-os (170 LE) továbbfejlesztett 2.0 CDTI motor BlueInjection technikával csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást (NOX), megfelel az Euro 6 szabványnak és hatfokozatú kézi sebességváltóval kapható. Kimagasló dinamikáért válassza az elsőrendű 2.0 BiTurbo CDTI változatot 143 kW (195 LE) teljesítménnyel. Ha hatékony dízelmotorokról van szó, az Insignia mindenre tudja a választ.


Enlarge

ecoFLEX

Vannak olyan járművezetők, akik a környezet védelmét mindennél fontosabbnak tartják. Ha Ön is ezt a nézetet vallja, az Opel Insignia Sports Tourer most igazán jó választás lehet. Az Opel Insignia Sports Tourer ecoFLEx modell start/stop rendszerrel ellátott 2.0 CDTI motorjai 103 kW (140 LE) illetve 88 kW (120 LE) teljesítményt nyújtanak, vegyes használatban csupán 3,9 literes fogyasztással és 104 g/km CO2-kibocsátással.

 

Az optimalizált motorkalibrálással, a kopogásérzékelővel, a differenciálmű-áttétel módosításával, az ültetett futóművel, a kis gördülési ellenállású abroncsokkal, az automatikus hűtőráccsal valamint a start/stop rendszerrel az Opel Insignia Sports Tourer ecoFLEX a megszokott vezetési élmény biztosítása mellett képes hozzájárulni a környezet védelméhez.


Start/Stop rendszer és ecoFLEX Technológia csomag

Csaknem az összes motorhoz kapható az ecoFLEX Technológia csomag, valamint Start/Stop rendszer kézi sebességváltóval kombinálva.

 

A Start/Stop rendszer tovább optimalizálja az üzemanyag-megtakarítást, különösen városi közlekedésben. A motor leáll, amikor az autó üres fokozatba kapcsolt sebességváltóval megáll, majd azonnal beindul, amint a vezető a tengelykapcsoló-pedálra lép. A rendszer a műszerfalon található gomb segítségével aktiválható vagy inaktiválható. Amikor a rendszer aktív, és a motor áll, akkor a fordulatszámmérő „AUTOSTOP” pozícióba kerül, jelezvén, hogy készen áll az automatikus indításra. A Start/Stop rendszer továbbfejlesztett generátort, indítómotort és speciális akkumulátort használ.


Enlarge

Sebességváltók

Valamennyi Opel Insignia Sports Tourer 6 fokozatú sebességváltóval rendelkezik. Az automata sebességváltó ActiveSelect® funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a szekvenciális váltást. A 6 fokozatú kézi sebességváltókat a súrlódás csökkentésére és a váltás pontosságára optimalizálták. A sebességváltók optimális felépítése és pontossága nyugodtabbá, gazdaságosabbá és élvezetesebbé teszi a vezetést.


1:

Fogyasztás (l/100 km): városban 4,7–11,5, városon kívül 3,5–6,6, vegyes használatban 3,9–8,4; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 104–197.

 

1.4 LPG: Fogyasztás (l/100 km): városban 10,6–10,8 (7,9–8,1), városon kívül 6,4–6,6 (5,0–5,2), vegyes használatban 7,9–8,2 (6,1–6,3); CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 129–133 (143–148). LPG üzemmód (benzines üzemmód).

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).