Négyajtós Opel Insignia – Menetdinamika

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

A KIEGYENSÚLYOZOTT TELJESÍTMÉNY.

Az Opel Insignia a legjobban bevált technikát alkalmazza olyan teljesítmény-, utazási- és kezelési csomagokkal, amelyek tervezésekor a vezetés minden szempontból igazi élménye volt a kitűzött cél.

 

Tovább olvasva tudjon meg többet a kiemelkedő Insignia menetdinamikáról és technológiai újításokról, például a FlexRide futóműről, az adaptív 4x4 meghajtásról és a hozzá illő sebességváltókról.

Enlarge

FlexRide futómű

Az Insignia kategóriavezető elektronikus futóművezérlésének vezetésimód-szabályozása valós időben reagál a változó körülményekre. Szélsőséges körülmények között a FlexRide rendszer automatikusan bekapcsolja a folyamatos lengéscsillapítás-szabályozást (CDC), hogy segítse a négycsatornás ABS, az elektromos fékerőelosztás, a kipörgésgátló és az ESP®Plus munkáját, ezáltal a kapható legbiztonságosabb aktív biztonságot kínálva.

 

Normál körülmények között Ön választhat a Sport, a Tour vagy a Normal beállítások közül, a vezetési stílust hangulatához igazítva. A Sport mód beállításainál megadhatja a saját igényeinek megfelelő beállításokat, így maximálisan testre szabhatja autója kezelését.

 

Ez a kimagasló intelligencia tökéletesen kiegészül az alváztervezéssel. A külön rendelhető HiPerStrut első felfüggesztés szinte teljes mértékben kiküszöböli a kormánykerékre visszaható nyomatékot a gyorsítás során, és megszünteti a bukkanókból és az útfelület egyenetlenségeiből származó nemkívánatos visszacsatolásokat. A több lengőkaros hátsó felfüggesztés ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a FlexRide rendszerhez. Az egész rendszer tökéletes egyensúlyban van az Ön biztonsága, kényelme és vezetési élményének biztosítása érdekében.


Enlarge

Adaptív 4x4

Az Opel Insignia kiváló útfekvését tovább javítja a szükség esetén rendelkezésre álló összkerékhajtás. A maximális tapadás, stabilitás, és a kiemelkedő menetdinamika érdekében a nyomaték megosztása nem csak az első és hátsó tengelyek között automatikus, hanem a jobb és bal oldali hátsó kerekek között is.

 

Az adaptív összkerékhajtás teljesen össze van hangolva az Opel Insignia összes többi dinamikus vezérlőrendszerével. Ezért sokkal sportosabban is reagál a „Sport” üzemmód bekapcsolásakor.

 

Az Insignia továbbfejlesztett 4x4 rendszere nemcsak a nagy teljesítményű, 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű benzinmotorokhoz, hanem a kiváló hatékonyságú, 125 kW (170 LE) teljesítményű 2.0 CDTI motorhoz is elérhető.


Euro 6-os benzinmotorok

Valami igazán különlegeset keres? Tiszta energiát minden napra, amely a pénztárcáját is kíméli? Akkor próbálja ki az 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motort. A tiszta és hatékony benzinmotorokba 125 kW (170 LE) teljesítmény van belesűrítve. És ha ez nem lenne elég, a színfalak mögött várakozik a nagy testvér, a 2.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motor 184 kW (250 LE) teljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal. Mindkét változat biztosítja a megfelelő teljesítményt, csökkentett fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett. Mint ahogyan az 1,8 literes változat is, de még inkább a 103 kW (140 LE) teljesítményű 1,4 literes Turbo motor. Ez is kapható gyárilag beszerelt csekély költségű, cseppfolyós gázüzemmel (LPG) kombinálva. A teljes választék mindenkinek, mindenhol kínál valamit. Valami jót.


Dízelmotorok

Az Insignia továbbfejlesztett, gazdaságos dízelmotor-választékának teljesítménye 88 kW-tól (120 LE) 125 kW-ig (170 LE) terjed. A két hatfokozatú automatikus változat, az 1.6 CDTI és a 2.0 CDTI 100 kW (136 LE) és 125 kW (170 LE) teljesítményt nyújt. A többi motorváltozathoz hatfokozatú manuális sebességváltó kapható. Minden változat Euro 6-os besorolású, és minden manuális változathoz kapható Start/Stop rendszer. Minden változat egyenletes, nagy teljesítményű és takarékos, megbízható elsőkerék-hajtással.


Enlarge

ecoFLEX

Akik védeni szeretnék a környezetet, választhatják az 1.6 CDTI ecoFLEX változatot 100 kW (136 LE) teljesítménnyel. A start/stop rendszer mellett egyéb funkciókkal is kiegészül, például precíziós motorkalibrálással, ültetett futóművel, kis gördülési ellenállású abroncsokkal és automatikus léghűtőráccsal, melyek még tovább csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.


Start/Stop rendszer és ecoFLEX Technológia csomag

Csaknem az összes motorhoz kapható az ecoFLEX Technológia csomag, valamint Start/Stop rendszer kézi sebességváltóval kombinálva.

 

A Start/Stop rendszer tovább optimalizálja az üzemanyag-megtakarítást, különösen városi közlekedésben. A motor leáll, amikor az autó üres fokozatba kapcsolt sebességváltóval megáll, majd azonnal beindul, amint a vezető a tengelykapcsoló-pedálra lép. A rendszer a műszerfalon található gomb segítségével aktiválható vagy inaktiválható. Amikor a rendszer aktív, és a motor áll, akkor a fordulatszámmérő „AUTOSTOP” pozícióba kerül, jelezvén, hogy készen áll az automatikus indításra. A Start/Stop rendszer továbbfejlesztett generátort, indítómotort és speciális akkumulátort használ.


Enlarge

Sebességváltók

Valamennyi Opel Insignia sebességváltó 6 fokozatú. Az automata sebességváltó ActiveSelect® funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a szekvenciális váltást. A 6 fokozatú kézi sebességváltókat a súrlódás csökkentésére és a váltás pontosságára optimalizálták. A sebességváltók optimális felépítése és pontossága nyugodtabbá, gazdaságosabbá és élvezetesebbé teszi a vezetést.


1:

Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban: 11,4–xx, városon kívül: 6,4–xx, vegyes használatban: 8,2–xx; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban: 192–xx g/km.

 

1.4 LPG: üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 10,3–10,5 (7,9–8,1), városon kívül 6,1–6,3 (4,8–5,0), vegyes használatban 7,6–7,9 (5,9–6,1); CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 124–128 (139–144). LPG üzemmód (benzines üzemmód).

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).