New Opel Cascada - Soft Top Technology

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond, mint ezer kép. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

PUHA TETŐ – KEMÉNY TÉNYEK.

Régóta nem kell már küszködni a vászontető rögzítésével. Ám a kifinomult mérnöki teljesímény és a prémium anyagok ötvözésével az Opel Cascada jelentősen továbbfejlesztette a nyitott tetős autózás élményét és praktikusságát.

Enlarge

Napsütés mindössze 17 másodperc alatt

Az Opel Cascada aerodinamikailag letisztult és kifinomult vászonteteje tökéletesen illeszkedik az oszlopok nélküli stílushoz. Prémium minőségű szövetből készült, fűthető hátsó üvegablakkal, és leeresztésekor teljesen eltűnik a kiváló minőségű burkolat alatt.

 

Működtetése természetesen egyszerű. A belső vezérlőkapcsoló az alsó középkonzolon található, ergonómiailag a legkényelmesebb helyen, így a vezető figyelme szilárdan az úton marad. A külső működtetés ugyanilyen egyszerű. A kulcsról vezérelhető távirányítás minden Cascada modellnél az alapfelszereltséghez tartozik.

 

A tető lenyitása mindössze 17 másodpercig, bezárása pedig 19 másodpercig tart. Felemelése és leeresztése 50 km/h sebességig lehetséges. Az összes ablak egyszerre nyitható vagy zárható a 4-ablak-kapcsolóval, amely a vászontető vezérlőgombjába van beépítve.


Enlarge

Szélsőséges körülményekre tesztelve

A tető elektro-hidraulikus szerkezetét 15 000-szer tesztelték, ami 10 éves használatnak felel meg napi 4 működtetéssel. A jármű tömege is kb. 100 kg-mal kevesebb a keménytetős változathoz képest.

 

A szövet jól bevált, kiváló minőségű anyag. Autómosóban is lemosható, nem igényel rendszeres impregnálást, ellenáll az UV-sugárzásnak és hosszan megtartja a színét, ezáltal sokáig jól néz ki.

 

240 km/h sebességig tesztelve mindössze 3 cm-es maximális torzulás volt tapasztalható. A standard két rétegű vászontetőnek a világ minden táján szélsőséges hőmérsékleten történő tesztelése igazolta, hogy a vászontető teljes mértékben ellenáll az időjárás viszontagságainak, és szigetelése jobb a behúzható keménytető szigetelésénél.

 

Ha Ön még csendesebb autózásra vágyik, válassza az akusztikus vászontető változatot a még alacsonyabb zajszint és a még jobb hőkomfort érdekében. Ez javított akusztikai tulajdonságú külső szövetet, valamint a felső réteg és a belső bélés között egy speciális poliészter filcréteget tartalmaz. Ez javítja a hőszigetelést, és akár további egyharmaddal is csökkenti a zajszintet az utastérben.