New Opel Cascada - Driving Dynamics

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond, mint ezer kép. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

UGYANOLYAN KLASSZ VEZETNI, MINT AHOGYAN KINÉZ.

Azonnal szembeötlő, feltűnő megjelenésű, a kimagasló menetdinamikai tulajdonságokkal és motorokkal1 kombinálva pedig hosszú távon is valódi nyertes autó az Opel Cascada.

Enlarge

Kiváló merevség, kimagasló dinamika

A remek megjelenés a legkiválóbb menetdinamikai tulajdonságokat érdemli. A kifinomult, bevált alváztervezés révén az Opel Cascada HiPerStrut első felfüggesztéssel és WattsLink hátsó felfüggesztéssel készül. Ezen túl kiemelkedően magas alváz-/karosszériamerevség jellemzi a fejlett felfüggesztésben rejlő kivételes potenciál maximális kihasználása érdekében.

 

Ezt a torziós merevséget az alváz alatti keresztmerevítő elemekkel és a nagy szakítószilárdságú acélcsövekkel megerősített speciális szilárdságú A oszlopokkal sikerült elérni. A kimagasló szerkezeti merevséggel együtt ez biztosítja az alapot a pontos kormányzás, a lágy rugózás és a kiváló kezelhetőség számára.

 

Az általános merevség a HiPerStrut első felfüggesztéssel együtt ugyancsak jelentős tényező a magasfokú vezetési kényelem és a rendkívül alacsony zaj-, vibrációs és keménységi szint elérésében. További plusz pont, hogy ezáltal módosítás nélkül 20 colos kerekeken futhat az Opel Cascada. A hátsó WattsLink felfüggesztés optimális, pontos futást biztosít. Vegye még ehhez hozzá az Opel FlexRide® funkciót: a három egyéni felfüggesztési beállítás azt jelenti, hogy Ön határozhatja meg, pontosan hogyan szeretne vezetni - bárhol, bármikor.


Enlarge

Sima erő, végtelen nyomaték

Az Opel Cascada időtlen, remek megjelenése természetesen kiváló, rendkívül kulturált teljesítményt érdemel. A benzinmotor-kínálat sztárjai az 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motor 125 kW (170 LE) teljesítménnyel, illetve az 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű változat 147 kW-tal  (200 LE), mindkettő az Opel új motorgenerációjának tagja. A fejlett formatervezés, fémipari módszerek és technikák ötvözete – amelynek körében megemlíthető a két, ellentétes irányba forgó, harmonikus kiegyenlítő tengely – nagy teljesítményt és kimagasló nyomatékot kínál.

 

Az új motorgeneráció kifejlesztése során az Opel mérnökök új öntési technológiát alkalmaztak, amely akár 135 bar belső nyomást is lehetővé tesz. Ez kiváló kompressziós értékeket eredményez, ami kimagasló hatékonysághoz vezet. Ha ezt továbbfejlesztett közvetlen befecskendezéssel, gyorsan reagáló turbóval és csúcstechnikájú motorvezérléssel ötvözzük, olyan motor jön létre, amely új mércét állít fel a sima, érzékeny teljesítmény terén.

 

A nagy teljesítményű dízelmotorok kedvelői választhatják a kivételes 2.0 BiTurbo CDTI változatot. A kifinomult ikerturbós technológia, illetve a munkamenetenként akár 8 befecskendezést és akár 2000 bar nyomást is lehetővé tevő továbbfejlesztett, közös nyomócsöves technológia impozáns 400 Nm forgatónyomatékot és 143 kW (195 LE) teljesítményt eredményez.


Enlarge

Széles motorválaszték

Az Opel Cascada motorválasztéka benzines és dízel változatokat is tartalmaz. Például a kifinomult, kisméretű 1.4 Turbo ECOTEC® 88kW (120 LE) teljesítménnyel és 200 Nm forgatónyomatékkal ragyogó teljesítményt nyújt. A másik 1.4 Turbo ECOTEC® motorváltozat is rendkívül erős, 103 kW (140 LE) teljesítményt és túltöltéssel akár 220 Nm forgatónyomatékot fejt ki. Vagy választhatja a 2.0 CDTI ECOTEC® dízelváltozatot 121 kW (165 LE) teljesítménnyel és 350 Nm nyomatékkal.

 

A hatfokozatú automatikus sebességváltó rendkívül jól reagál. Kevesebb mozgó alkatrésze van, mint elődjének, így a bonyolultság csökken, a hatékonyság nő. Az eredmény egy olyan váltómű, amely nem csak a kézi váltók előnyeit hozza be, hanem intelligensen igazodik az egyéni vezetési stílushoz is, így minden körülmények között még kényelmesebb váltást biztosít.

 

Az Opel Cascada valamennyi motor- és sebességváltó-változatát gondosan, az életérzéshez és a stílushoz igazodóan, ugyanakkor a gazdaságosságot szem előtt tartva választották ki. Ezen felül Start/Stop rendszer és ecoFLEX Drive Assist biztosítja az optimálisan környezetbarát üzemmódot a teljes választék esetében.


1:

Üzemanyag-fogyasztás városban: 6,3–9,3; országúton: 4,6–5,9; vegyes használatban: 5,2–7,2 l/100 km.

CO2-kibocsátás vegyes használatban: 138–168 g/km.

 

A 715/2007/EK rendelet szerint (annak a megfelelő időpontban hatályos változata alapján).