Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond, mint ezer kép. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

TERJESSZE KI ÉRZÉKEIT.

Lásson tisztábban, és kapjon időben figyelmeztetést a problémákról és veszélyekről. Engedje, hogy a modern technológia csökkentse a vezetés okozta fáradtságot, stresszt és számos bizonytalanságot. Tapasztalja meg, mennyivel pihentetőbb és kielégítőbb lehet a vezetés.

New Opel Cascada - Adaptive Forward Lighting Plus (AFL+)

Adaptív fényszórórendszer Plus (AFL+)

Az út megfelelő beláthatósága fontos része annak, hogy az ember biztonságban legyen és jól érezze magát. Az AFL+ esetében minden arról szól, hogy Ön hogyan lát. Jelenleg a legkompetensebb fényszórórendszerek között tartják számon.

 

A jármű elektronikai berendezései és érzékelői folyamatosan sebességi és kormányzási szög adatokkal látják el a rendszert. További érzékelők értékelik a fény- és időjárási viszonyokat, valamint figyelemmel kísérik a jármű előtt haladó és a szembejövő forgalmat. Ezen adatok alapján az AFL+ ellenőrzi a bi-xenon fényszórók profilját, így biztosítva optimális látási viszonyokat mindenkor, minden körülmények között.

 

Az AFL+ számos fejlett funkciója közé tartozik például a távolságifény-asszisztens, amely automatikusan állítja át a halogén fényszórókat távolsági fényről tompított fényre. A rendszert a szélvédő mögé szerelt speciális kamera vezérli. Ez érzékeli a jármű előtt haladó és a szembejövő forgalmat, valamint azt, hogy városban vagy városon kívül van-e a jármű.


Enlarge

Opel Eye

Az Opel Cascada második generációs Opel Eye kamerarendszere négy funkciójának mindegyike a biztonság növelését és a nyugodtabb vezetést szolgálja.

 

Hányszor fordult már elő, hogy Ön nem vett észre egy jelzőtáblát? A jelzőtábla-figyelő (TSA) segít, hogy Ön ne hagyjon figyelmen kívül egyetlen veszélyre vonatkozó figyelmeztetést vagy sebességkorlátozást sem. A kifejezetten a sebességkorlátokra vonatkozó táblákon túl a rendszer felismeri az ideiglenes sebességkorlátozással kapcsolatos jelzéseket is (hó, eső stb.), és megjeleníti ezeket közvetlenül Ön előtt.

 

Az Opel Eye a közlekedési sávokat elválasztó vonalakat is figyeli a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW) számára. Azonnal aktiválódik, ha az autó irányjelzés adása nélkül átlép egy vonalat, és azonnal hang- és optikai jelzéssel figyelmeztet.

 

A követésitávolság-jelző (FDI) méri az autó és az előtte haladó jármű közötti távolságot, és a központi kijelzőn figyelmezteti a járművezetőt, ha a távolság kritikussá válik. Egy másik autó túl közeli követése nem vezet szükségszerűen balesethez, viszont nagyban megkönnyíti a sofőr dolgát, hiszen még az eshetőség elkerülésében is segít.

 

A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA) a ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztet látható és hallható jelzéssel. Különböző távolságokat állíthat be, ez nagy előny rossz fény- vagy időjárási viszonyok között.

 

Kifejezetten a többsávos autópályákon tesz nagyszerű szolgálatot az oldalsó holttérfigyelő (SBSA). A rendszer az autó oldalára szerelt szenzorokkal ellenőrzi, hogy van-e akadályt jelentő gépjármű a belső vagy a külső sávban, ha sávot akar váltani. Folyamatosan figyeli a holttereket mindkét oldalon, és felkapcsol egy LED-et a belső vagy a külső visszapillantó tükörben, ha gépjármű tartózkodik az adott területen. Ha a problémás zónában lévő jármű ellenére a vezető bekapcsolja az irányjelzőt, a LED villogni kezd. Az SBSA legfeljebb 140 km/h sebességig működik.


Enlarge

Parkoljon biztonságosan és vigyázzon a fényezésre

Jól néz ki az Opel Cascada, így miért kockáztatná a szépségét a koncentráció néhány pillanatnyi kihagyása vagy egy nem látott veszély miatt? A tolatókamera 130 fokos látószögével láthatóvá teszi a jármű mögötti területet. Magasra van felszerelve, így tiszta rálátást biztosít, amely valóban megkönnyíti a távolságok helyes megítélését. A hátramenetbe kapcsolás hatására aktiválódik a kamera, melynek képe a színes információs kijelzőn jelenik meg. Meglepődik majd, milyen könnyen hozzá lehet szokni ahhoz, hogy nem kell minden alkalommal hátrafordulnia az ülésben tolatás közben.

 

A parkolást emellett a fejlett parkolóasszisztens is segíti, amely hatékonyan figyelmeztet a parkolást akadályozó tényezőkre. Egyszerűen kiszámítja a szükséges kormánymozgásokat, és grafikusan megjeleníti őket a központi kijelzőn. És mivel nem kell elengednie a kormánykereket, mindig Ön uralja a helyzetet.

 

Sávváltáskor néhány másodpercnek is hatalmas jelentősége lehet. Az oldalsó holttérfigyelő érzékelőket alkalmaz a holtterek lefedéséhez. Ha Ön le akar húzódni az útról, vagy sávot akar váltani, ezt LED-es fények jelzik a megfelelő oldalon a külső visszapillantó tükrön. Ha a rendszer közeledő járművet érzékel, villogni kezd és hangjelzéssel figyelmeztet.